Dersin Adı | Yaratıcılık ve İnnovasyon |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BA 315 | Güz/Bahar | 3 | 0 | 3 | 6 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | İngilizce | |||||
Dersin Türü | Seçmeli | |||||
Dersin Düzeyi | Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | ||||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) |
Dersin Amacı | Desrin amacı bireylerin, grupların, örgütlerin ve farklı kültürlerin yaratıcılığına dair geliştirilen teorik ve uygulamalı modellerin derinlemsine anlaşılmasını sağlamaktır. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Ders günün birinde yaratıcı ve yenilikçi bir örgütün parçası olmak veya yaratıcılığını nasıl kullanabileceğini öğrenmek isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. Yaratıcılık ve inovasyon konusunun derinlemesine anlaşılmasının sağlanmasıyla, öğrencilerin yaratıcılıklarının farkına varmasının sağlanması ve yaratıclığı inovasyona nasıl dönüştürecekleri konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | İnovasyon ve Yaratıcılığa Giriş | Proje Detayları ve Grupların Oluşturulması, Referans Kitap: Konu 1 ve 31 |
2 | Düşünce Yönetimi ve Zihin Haritaları | Referans Kitap: Konu 3 ve 6 Makale: "Innovation: The Classic Traps", Kanter, Ödev 1 |
3 | Yaratıcı Düşünme Teknikleri | Referans Kitap: Konu 10; Makale: Produc Innovation, Brown ve Anthony, Ödev 1 Teslimi |
4 | Kurumsal İnnovasyon Yönetimi Atölye Çalışması: "Six Thinking Hats" | Referans Kitap: Konu: 13 ve 30, Rapor:“Fostering Innovation Through a Diverse Workforce” by Forbes Insights |
5 | Marka ve İnnovasyon | Referans Kitap: Konu 7, Makale “What makes brands great” by Interbrand; Ödev 2 |
6 | Nöro (Beyinbilimi) Pazarlama: Tüketici İşgörüsü ve Duyu Yönetimi | Kaynakça: Konu 27,“Why customer referrals can drive stunning profits” by P.Schmitt, B.Skiera and C.Bulte ; Ödev 2 teslimi ve Sunum |
7 | Ara Sınav | |
8 | Konsept Geliştirme | Rapor: “Better Branding: Building Strong Brands” by McKinsey & Company, Ödev 3 |
9 | Marka İletişiminde Yaratıcılık | Makale: “The Advertising Concept Book” by Pete Barry, Ödev 3 Teslim |
10 | İnovativ Markalar: Vaka Analizleri | Kaynakça: Konu 26Makale: “The Innovator’s DNA” by Jeffrey H. Dyer, Hal B. Gregersen, Clayton M. Christensen |
11 | Yaratıcı Sektör: Reklam Ajansları ve İş Ortakları | Kaynakça : Konu 28; Makale: “How to get more effective advertising” by Ogilvy |
12 | Trend Yaratıcılar ve İlham Verenler, KOnuk Konuşmacı | Ek C, Makale: "Design Thinking" by Tim Brown |
13 | Proje Sunumları | |
14 | Genel Tekrar | |
15 | Dönemin gözden geçirilmesi | |
16 | Dönemin gözden geçirilmesi |
Ders Kitabı | |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Ders için hoca tarafından önerilen tüm kaynaklar. |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | ||
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 5 | 30 |
Portfolyo | ||
Ödev | 1 | 30 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | 1 | 40 |
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | ||
Final Sınavı | ||
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 16 | 100 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | ||
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 3 | 42 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 5 | 2 | |
Portfolyo | |||
Ödev | 3 | 8 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | |||
Proje | 1 | 44 | |
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | |||
Final Sınavı | |||
Toplam | 168 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Alanında teorik ve pratik bilgi ve beceriler kazanır. | |||||
2 | Sorunlara analitik ve bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşır. | X | ||||
3 | Küresel ve yerel muhasebe ve denetim standartları hakkında bilgi sahibidir. | |||||
4 | Muhasebe ve denetim problemlerine ilişkin bulgu ve çözümleri yazılı ve sözlü formatta aktarır. | X | ||||
5 | Muhasebe ve diğer yönetim bilgi sistemleri ile kuruluşların performansını eleştirel olarak değerlendirir. | |||||
6 | İş hayatında karşılaşılan gerçek durumlar için yenilikçi ve yaratıcı bir yaklaşım kullanır. | X | ||||
7 | Muhasebe ve denetimin temel alanlarında edinilen bilgileri stratejik bir bakış açısıyla bir araya getirir. | |||||
8 | Alanıyla ilgili çalışmalarda bilimsel ve etik değerlere uygun hareket eder. | |||||
9 | Hem liderlik hem de takım çalışması becerilerini etkin ve verimli bir takım üyesi olarak gösterir. | X | ||||
10 | İş kararlarını verirken ve değerlendirirken etik bir bakış açısına ve sosyal duyarlılığa sahip olur. | |||||
11 | Bir yabancı dili kullanarak işletmecilik alanı ilgili bilgi toplar ve meslektaşları ile iletişim kurar ("European Language Portfolio Global Scale", Level B1). | |||||
12 | İkinci yabancı dili orta düzeyde kullanır. | |||||
13 | İnsanlık tarihi boyunca oluşan bilgi birikimini uzmanlık alanıyla ilişkilendirebilir. |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest